Uutiset

16.5.2017SM-viikko tuo urheiluväen Tampereelle heinäkuussaLue lisää »15.5.2017Yli sata suomalaista taidokaa lähtee MM-tapahtumaan JapaniinLue lisää »2.5.2017Nuorten Suomi-Ruotsi maaottelut käytiin Turussa 29.4.Lue lisää »25.4.2017Infopaketti Japanin MM-tapahtumaan suuntaavilleLue lisää »24.4.2017Nuorten Suomi-Ruotsi maaottelu käydään la 29.4. TurussaLue lisää »22.4.2017Lahdessa kilpailtiin Suomen mestaruuksista neljättäkymmenettä kertaaLue lisää »

Kamaeblogi

Yhteystiedot

Suomen Taido
Taido Finland
Radiokatu 20
00240 Helsinki
p. +358 50 542 3431
taido@taido.fi
www.taido.fi

Toimistolla sinua palvelee lajipäällikkö Sera Kaukola.


Pikakysely

Miten löysit taidoharrastuksen?

Taido Kids

junnutreenit_235.jpgTaido Kids on hauskaa menoa, taidon muotojen opettelua, pelejä ja leikkejä 7-12-vuotiaille. Osa seuroista tarjoaa myös Taido Family -ryhmiä, joissa vanhemmat pääsevät yhdessä 3-6 -vuotiaiden lastensa kanssa touhuamaan taidomaisen toiminnan parissa.

Suuremmissa seuroissa lapset on voitu jakaa eri ikäryhmiin, esim. 6-9-vuotiaat ja 10-12 -vuotiaat. On kuitenkin hyvin tavallista, että alakouluikäiset lapset ovat samassa ryhmässä. Yhteinen ryhmä kehittää lapsia sosiaalisesti; isommat lapset oppivat huolehtimaan ja auttamaan pienempiään luontevasti.

Taido kehittää lasta sosiaalisesti, psyykkisesti ja fyysisesti. Laji kehittää monipuolisesti koordinaatiokykyä, motoriikkaa ja lihaskuntoa (katso tietopankista Satu Hiltusen opinnäytetyö). Ryhmätaidot paranevat, kun harjoitellaan yhdessä parin tai koko ryhmän kanssa. Itseluottamus kasvaa taidoa harjoitellessa, ja hyvä itsetunto auttaa koulussakin. Kamppailulajien harrastajasta ei tule kiusaajaa, koska hän hyväksyy ihmisten erilaisuuden.

Monipuoliset koko kehoa hyödyntävät liikkeet tuovat oivan vastapainon tietokoneella istumiselle. Monet liikunnalliset kehityskaudet tapahtuvat juuri alakouluiässä. Lapsena opittu liikunnallinen tottumus kantaa aikuisuuteen. Turvallisuutta korostetaan harjoituksissa. Opettajaa kuunnellaan ja taidotekniikoita tehdessä keskitytään tekemiseen, ja jätetään omat jutut sivummalle. Näin keskittymiskyky, jaksaminen ja tarkkaavaisuus kehittyy. Vammoja sattuu harvoin, ei sen useammin kuin vaikka jumpassa.

Pienille lapsille sopiva rytmi harjoitella on kerran viikossa. Näin jää aikaa koululäksyille, muille harrastuksille sekä tavalliselle kotielämälle, joka on erittäin tärkeää lapsen kehitykselle ja turvallisuudentunteelle.

Pienten lasten ryhmissä on paljon liikunnallisia leikkejä, sekä yleisten fyysisten ominaisuuksien kehittämiseen tähtääviä harjoitteita (nopeus, ketteryys, motoriikka, koordinaatiokyky). Tunnin harjoituksesta itse taidotekniikkaa on vain pieni osa. Lapset harjoittelevat erilaisia taidotekniikoita ja niiden muotoja pääsääntöisesti ilman paria, mutta välillä ohjaajan pitämiin harjoittelutyynyihin. Permantovoimisteluliikkeet tulevat lapsille tutuiksi heti alusta lähtien

Taidovuosien karttuessa ja lapsen vanhetessa taidotekniikoiden osuus kasvaa, mutta pariharjoittelu pysyy edelleen vähäisenä. Lähellä siirtymistä aikuisten ryhmään mukaan tulee myös ensimmäisen liikesarjan harjoittelu.