Uutiset

16.5.2017SM-viikko tuo urheiluväen Tampereelle heinäkuussaLue lisää »15.5.2017Yli sata suomalaista taidokaa lähtee MM-tapahtumaan JapaniinLue lisää »2.5.2017Nuorten Suomi-Ruotsi maaottelut käytiin Turussa 29.4.Lue lisää »25.4.2017Infopaketti Japanin MM-tapahtumaan suuntaavilleLue lisää »24.4.2017Nuorten Suomi-Ruotsi maaottelu käydään la 29.4. TurussaLue lisää »22.4.2017Lahdessa kilpailtiin Suomen mestaruuksista neljättäkymmenettä kertaaLue lisää »

Kamaeblogi

Yhteystiedot

Suomen Taido
Taido Finland
Radiokatu 20
00240 Helsinki
p. +358 50 542 3431
taido@taido.fi
www.taido.fi

Toimistolla sinua palvelee lajipäällikkö Sera Kaukola.


Pikakysely

Miten löysit taidoharrastuksen?

Ohjaajat

isot_ja_pienet_235.jpgTaidolla on pitkälle viety ohjaajakoulutusjärjestelmä, jossa on huomioitu myös junioreiden ohjaajat. Liitto tarjoaa ohjaajille kamppailulajien yhteistä junioriohjaajakoulutusta tasoilla I ja II.

Ensimmäiselle tasolle kuuluvassa junioriohjaajakoulutuksessa käydään läpi lasten liikunnan ja urheilun perusteet, ohjaajan rooli ja toiminta, perusliikkumisen ohjaaminen, lasten kehitysvaiheet liikunnan kannalta, opettamisen ja taidon oppimisen perusteita sekä tyypillisiä urheiluvammoja ja niiden ensiapu. Tavoitteena on, että koulutuksen jälkeen ohjaaja tietää lasten taidoharjoittelun eettiset ja kehittävät periaatteet, hän osaa leikinomaisen ja monipuolisen taidoharjoituksen ohjaamisen lapsille sekä ymmärtää junioritaidon merkityksen koko lajille.

Koulutus järjestetään yhdessä Suomen Aikido-, Karate-, Taekwondo ja ITF Taekwon-do -liittojen kanssa.  Koulutus kestää kaksi viikonloppua sisältäen lisäksi etätehtäviä (50 h).

Koulutusta myös II-tasolla

Suomen Aikido-, Karate-, Taido, ITF Taekwon-Do- ja Taekwondoliittojen yhteinen lasten ja nuorten II-tason ohjaajakoulutuspilotti pidettiin keväällä 2012. Koulutus järjestetään joka toinen vuosi.

II-tason koulutuksen tavoitteena on tarjota lisätukea ja innostusta ohjaajien ensimmäisille toimintavuosille, jottei heidän kehittymisensä ja motivaationsa ohjaamista kohtaan hiipuisi.

Koulutuksessa keskitytään pääsääntöisesti 10-15 -vuotiaiden lasten ja nuorten ohjaamiseen. Koulutuksen pääteemat ovat

-       Nuoren kasvu urheilijaksi

-       Valmentajana kehittyminen

-       Ominaisuusharjoittelu ja elinjärjestelmät

-       Tavoitteellinen ja pitkäjänteinen harjoittelun suunnittelu ja arviointi

Taidon harrastajista yli puolet on alle 21-vuotiata. Lapset ja nuoret ovat tärkeä kohderyhmä ja ohjaajien tulee ymmärtää kyseisen kohderyhmän erityispiirteet ja toimia niiden mukaisesti. Koulutuksesta saa varmuutta omaan ohjaamiseen ja käytännön työkaluja nuorisotoiminnan kehittämiseen seurassa sekä mm. valmiuksia ja osaamista valmennussuunnitelmien tekemiseen.

Koulutus (100 h) käsittää kaksi viikonloppua ja sisältää lisäksi ennakko- ja etätehtäviä. Koulutus järjestetään joka toinen vuosi.