Uutiset

16.5.2017SM-viikko tuo urheiluväen Tampereelle heinäkuussaLue lisää »15.5.2017Yli sata suomalaista taidokaa lähtee MM-tapahtumaan JapaniinLue lisää »2.5.2017Nuorten Suomi-Ruotsi maaottelut käytiin Turussa 29.4.Lue lisää »25.4.2017Infopaketti Japanin MM-tapahtumaan suuntaavilleLue lisää »24.4.2017Nuorten Suomi-Ruotsi maaottelu käydään la 29.4. TurussaLue lisää »22.4.2017Lahdessa kilpailtiin Suomen mestaruuksista neljättäkymmenettä kertaaLue lisää »

Kamaeblogi

Yhteystiedot

Suomen Taido
Taido Finland
Radiokatu 20
00240 Helsinki
p. +358 50 542 3431
taido@taido.fi
www.taido.fi

Toimistolla sinua palvelee lajipäällikkö Sera Kaukola.


Pikakysely

Miten löysit taidoharrastuksen?

Tuomaritoiminta

Kiinnostaako tuomaritoiminta - lähde rohkeasti mukaan

tuomarit_rajattu.jpg

Vaatimukset tuomariksi on käyty tuomarikoulutus, hyväksytty sääntökoe sekä vähintään 1. danin vyöarvo. Ensimmäisellä kaudella tuomari luokitus on CC, joista ensimmäinen kirjain kertoo tason hokein tuomaroinnissa ja jälkimmäinen ottelun tuomaroinnissa. Kun osallistut aktiivisesti tuomaritoimintaan ja kehityt tuomaroinnissa, luokituksesi nousee.

Kun olet saavuttanut AA-tason ja toimit edelleen aktiivisesti tuomarina sinulla on mahdollisuus osallistua myös kansainvälisiin kilpailuihin tuomarina. EM-kilpailuissa ja MM-kilpailuissa vyöarvovaatimus on vähintään 4. dan. Ystävyyskilpailuihin pääsee tuomaroimaan pienemmälläkin dan-arvolla. Pääseminen kansainvälisiin kilpailuihin tuomariksi edellyttää, että edeltävänä kautena on toiminut tuomarina kansallisissa cup- tai SM-kilpailuissa.

Jotta tuomareiden osaaminen kehittyy ja pysyy laadukkaalla tasolla, luokitus passivoituu mikäli et ole kahteen kokonaiseen kauteen toiminut tuomarina. Tuomarointikin vaatii harjoitusta ja jatkuvaa ylläpitoa muuten taidot ruostuvat ja reagointinopeus hidastuu.

Oletko ollut aiemmin tuomari mutta et ole kahteen kauteen toiminut tuomarina ja haluat takaisin mukaan? Tule seuraavaan tuomaritoiminnan perusteisiin, suorita sääntökoe ja lähde mukaan tuomaroimaan.

Tuomaritoimintaan liittyvät tiedotteet lähtevät aktiivisille tuomareille (kyselyt tuomariksi kisoihin, tiedotteet ym.), mikäli haluat tuomaroimaan cup- tai SM-kilpailuihin etkä saa vielä tiedotteita, ilmoita siitä tuomaritoiminnan vastaavalle, niin hän lisää sinut mukaan postituslistalle.